top of page

איך מכניסים חתול למנשא

יש חתולים שלא מתרגשים למראה מנשא, וייכנסו בשמחה,

ויש כאלו שיש להם פחד ורתיעה גדולים ממנו.

יש כמה דרכים להכניס חתול למנשא, ותלוי במקרה:


אם מדובר בחתול שניתן לגעת בו, אבל לא רוצה להיכנס למנשא, ניתן לחבר את המנשא על כל חלקיו ולהחזיק אותו בעמידה כאשר הדלת מחוברת והפתח כלפי מעלה.


חשוב לעגן את המנשא בין הרגליים, כדי שיהיה יציב ולא ייפול או יזוז.


אחרי שמקבעים את המנשא, צריך לתפוס את החתול בעורף, להרים אותו ולהכניס אותו למנשא עם החלק האחורי והרגליים קודם. רק אחרי שהחתול נכנס במלואו למנשא, יש לשחרר את האחיזה בו, לסגור במהרה את הדלת ולאבטח אותה באזיקונים, אם צריך.


דרך שנייה, היא להרגיל את החתול למנשא (בהנחה שיש זמן ולא מדובר במקרה חירום).


אפשר להשאיר את המנשא פתוח בבית/בגינה או בפינת ההאכלה (בזמן שנמצאים שם), ולשים בחלקו האחורי (על גבי עיתון) מעט אוכל כגון: בשר (מבושל וללא עצמות), טונה, שימורים וכו'.


צריך לאפשר לחתול להיכנס ולצאת מהמנשא כאוות נפשו, עד שיתרגל ולא יחשוד במנשא.


לאחר כמה ימים, כשהחתול בוטח במנשא ונכנס אליו כולו (כולל הרגליים האחוריות


במלואן), יש לסגור את הדלת ולאבטח את הרשת.


חשוב ביותר לשים את המנשא בצמוד לקיר או למעצור, כדי שבעת סגירת הדלת החתול לא יתחיל לרוץ קדימה לעומק המנשא, וכך ירחיק את המנשא, ויברח לפני שתסגרו את הדלת.

תמונה של חתול
  • חשוב לשים לב לגודל המנשא ביחס לגודל החתול. מרבית החתולים יתאימו למנשא סטנדרטי (אטלס 10 או דומה) אבל חתולים במשקלים גדולים - בדרך כלל מעל 6 קילו עדיף להכניס למנשא גדול יותר ומותאם לגודלו.

  • עדיף לא להכניס יותר מחתול אחד למנשא בייחוד אם מדובר על בוגרים ואם מדובר על חתול שצריך לעבור פרוצדורה רפואית שכוללת הרדמה או טשטוש. במידה וצריך לקחת גורים לחיסון לדוגמה אז ניתן לקחת במנשא אחד אם אין ברירה.

bottom of page
$w.onReady(function () { $w("#BACKGROUND_GROUP_TRANSITION_GROUP wow-image img").attr("alt", "gradiend-background"); });